Time management | Hoe hou je het leuk?

Ik hou ervan om veel aan te pakken – kan moeilijk nee zeggen – maar het blijft leuk!

Een gezin met drie kinderen, een parttimebaan, vrijwilligerswerk en ook nog een opleiding volgen…er zit maar 24 uur in een dag… Hoe doe je dat vragen mensen in mijn omgeving zich af.
Maak een overzicht van de acties die je het meest belangrijk vindt om te doen. Acties de baas zijn en daar een keuze uit kunnen maken is dé manier om tijd te winnen. Ik zorg ervoor dat ik mijn eigen dagindeling kan bepalen. Als je maar datgene wat je doet met plezier doet, dat scheelt namelijk ook tijd!

Ik sta vaak voor een keuze – als een vriendin mij bijvoorbeeld opbelt voor een mooie herfstwandeling door het bos en daarna een koffie kies ik voor alleen voor dat kopje koffie. De wandeling doe ik met mijn gezin in het weekend.
Leren plannen is voor mij het toverwoord maar ook zoveel mogelijk online de werkzaamheden verrichten! De opleiding die ik nu volg bij Weblish leidt mij op tot webassistent. Dit past helemaal in mijn straatje – ik hou ervan om met online tools te werken en op afstand te werken. Wat geeft het mij een voldoening om te spelen met een CMS en te zien dat je anytime, anywhere veranderingen kunt maken in teksten. Werk je bij een baas op kantoor en denk je dat het niet bij jouw functie past om online te gaan werken? Niet al het werk is mogelijk om virtueel te doen en toch zal een thuiswerk dag ook voor jou bespreekbaar kunnen zijn, stel het eens voor en bedenk hoeveel tijd – (reistijd alleen al) je winst is!

Tot slot nog een paar tips die voor mij goed werken:
Lees 1 of 2 keer per dag je emails door en concentreer je op datgene wat je jezelf had voorgenomen om af te krijgen – geef hieraan ook een tijdslimiet zodat je niet teveel tijd verdoet. Zet geluidsmeldingen uit, laat je niet afleiden door berichtjes. En organiseer op zondag een vergadering met je gezin, leg de agenda’s bij elkaar en ook de kinderen doen natuurlijk mee. Iedereen bespreekt de week en wat er de komende week gaat gebeuren. Toon belangstelling! Je creëert begrip dat mama ook al is ze thuis ook werkzaamheden moet verrichten maar die wandeling in het bos laat ze niet schieten!